Alt en fotballsupporter trenger

Fotball er for mange mer enn bare en sport. For mange er fotball livet og en viktig del av hverdagen. De som ikke er like engasjert i sporten forstår kanskje ikke hvordan en ball som sparkes bortover en gressplen kan skape så sterke reaksjoner, følelser og engasjement hos en gruppe med mennesker. For oss fotballelskere er det egentlig ganske simpelt.

Fellesskap

Fotball skaper et fellesskap. Det er ikke mye som kan slå følelsen av å stå på tribunen og synge kampsangen sammen med resten av supporterne du kom sammen med. På tribunen vil du også møte mange andre du kan relatere deg til. Uansett hvor dere kommer fra, hvilken bakgrunn dere har og uansett hva dere jobber med, kan fotballen være noe dere har til felles. Fotballkampen er et sted du kan ta med gamle venner eller møte nye, og tilbringe tid sammen med likesinnede.

Det riktige utstyret

Alle som stiller til kamp burde ha på seg det riktige utstyret. Er du en ekte fotballtilhenger har du gjerne klubbtrøya, det norske flagget eller ansiktsmaling med deg. For å virkelig skape fellesskapet burde du stille med utstyret for å virkelig vise at du er en del av fellesskapet. Utstyret trenger ikke å koste all verden, men det vil vise at du viser engasjement og gir litt ekstra for å heie frem favorittlaget ditt. Mat og drikke er også essensielt for opplevelsen. Selges ikke det riktige snopet på stadion finnes det mange måter å ta med eget på. Bare husk å rydde opp etter deg selv!

God supporterskikk

Til slutt har vi det aller viktigste, god supporterskikk. Dette vil si at du møter opp i tide, viser respekt for ditt eget og motstanderens lag, og generelt viser god folkeskikk. Det er ingenting vi fotballsupportere hater mer enn å se artikler om slåsskamper eller skitne tribuner etter kamp.