Fotball – borte bra, men hjemme best

Fotball er en av verdens mest populære sporter, og er en av de sportene som har de mest dedikerte supportere fra nesten alle verdens land. Dette gjelder i hvert fall de største lagene, men også lokale lag kan være veldig populære. Det er god underholdning, og det ligger mye penger og ære i selve spillet og kampene.

Det finnes både små og store ligaer, men de engelske ligaene og verdensmesterskapene er nok blant de mest kjente. Spillerne på lagene i disse ligaene er ofte verdt millioner av kroner, og tribunene fylles nesten alltid opp av fans som har betalt en god del penger for billetter og ofte reist langt for å støtte laget sitt. Det er følgelig mye press på at spillerne må prestere, og de øver gjerne flere timer hver dag for å holde seg i form og finpusse spillet sitt. De ulike lagene har derfor en klar fordel når de spiller kamper på sin egen hjemmebane, fordi det er her de tilbringer mest tid, øver og kjenner seg mest komfortable. Det er også lett for lokale fans å stille opp på kampene.

Dette betyr også at det er vanskeligere for et lag når de spiller bortekamp, og det er generelt sett vanskeligere for et lag å vinne en slik kamp. Det er derfor veldig viktig at supporterne er villige til å reise den ekstra strekningen å støtte laget sitt ekstra mye når de spiller bortekamp, og vise at de er med i tykt og tynt. Engelske lag er blant de som har mest lojale supporterne, og Liverpool er et av lagene med best lagånd. Det selges til og med en egen Liverpool bortedrakt som supporterne kan kjøpe for å vise sin støtte for favorittlaget når de spiller bortekamper.

Det er derfor viktig for alle fotballtilhengere å tenke på at laget man heier på kan trenge ekstra støtte når de må spille bortekamper, så hvis man vil at de skal vinne så kan det være verdt turen.