Mote som hobby

Motebildet endrer seg hele tiden og blir ikke lenger kun påvirket av motehusene, men også av enkeltpersoner som blant annet bloggere og kjendiser. Det å ha mote som hobby kan derfor fort bli til en fulltidsjobb, men for de som virkelig brenner for det så skjer det såpass mye nytt hele tiden at det antageligvis aldri blir kjedelig.

Når man har mote som hobby så gjelder dette som regel ikke bare klær, men også sminke, hår og tilbehør. Det finnes selvfølgelig også ulike moter innen interiør og biler også, men dette blir nok noe litt annet. Allikevel kan det være utfordrende nok å følge med på alle de aktuelle trendene som gjelder fra topp til tå, så mange følger nok med på blogger og samlesider for mote. Kjendiser som Kardashian-søstrene har lansert egne apper der man kan få inspirasjon til antrekk og tips om hvor man kan kjøpe ulike klesplagg, og mange legger ut ulike stylingtips og bilder på Instagram.

Dersom man skal holde seg oppdatert om de seneste trendene og bli inspirert, så burde man altså være aktiv på sosiale medier. Det finnes til og med egne hjemmesider og forum for moteelskere, der man kan prate sammen og dele tips og ideer. Noen Instagram-kontoer og blogger legger også ut tips til hvordan man kan være moteriktig på budsjett, så det å følge moten ikke nødvendigvis tømmer lommeboka. Et tips til å holde seg oppdatert på hva som er trendy og samtidig få bra priser, er å klikke seg inn på steder med bra utvalg. Disse oppdaterer stadig inventaret sitt, og mange har egne blogger man kan følge.

Det finnes en rekke videoer på Youtube med veiledning til hvordan man kan sminke seg eller sette opp håret, og her kan man finne inspirasjon til litt nye ting man kan prøve også. Dersom man ser en stil man liker på et moteshow eller på en kjendis, så kan man altså enkelt lete seg frem på internett og holde seg oppdatert.

Kjendiser har alltid vært trendsettere. Fra Marilyn Monroes ikoniske røde lepper og platinablonde hår, til Lady Gagas bodysuit og enorme platåsko. Kardashian-klanen inspirerer unge fashionistaer over hele verden. Er du på jakt etter gode motetips, kan det være lurt å følge kjendiser du beundrer, stjele elementer og detaljer fra stilen deres og gjøre den til din egen.

Vi lever heldigvis i en tid der det meste er lov, og der mote i stor grad handler om å finne sin egen stil og sitt eget uttrykk. Det viktigste er å følge sitt eget hjerte, finne ut hva du liker, og samtidig huske på at klær, sminke og hår først og fremst skal være gøy og kreativt. Det er mye god inspirasjon å hente fra gatemote-bloggerne. Det er i storbyenes gatebilde du ofte ser nye trender først. Så gjør som de store moteskaperne; hent ideer til ditt neste antrekk fra New York, Paris, Tokyo eller Københavns gater.

Utseende har mye å si for hvordan folks førsteinntrykk av deg er og en personlig stil kan vekke en interesse som ellers ville kommet mye senere. Både i arbeidslivet og privat er det en fordel å kunne vise hvem man er, og jo mer du er tro til deg selv desto mer får du igjen. Et spesielt preg kan skille deg ut fra mengden.

Det fokuseres ikke like mye på herremote som mote for kvinner. Det kan ha noe å gjøre med at færre menn bryr seg, som igjen kan ha noe å gjøre med at det ikke er like mye å finne om det på nettet eller i magasiner. Heldigvis har det de siste årene kommet noen flere mannlige motebloggere. Når en mann får øynene opp for mote eller har en partner som liker shopping, går de sjelden tilbake. Det er like viktig for menn å føle seg bra og den følelsen begynner ofte i speilet.