Sykkel som treningsform

Fordelene med å bruke sykling som treningsform er mange dersom du veier det opp mot andre treningsformer. Først og fremst er det en meget enkel, sunn og fortreffelig mosjonsform som passer for personer i alle aldre. Sykling er moro, og du får muligheten til å være utendørs og trene i frisk luft. Denne treningsformen fører til at du gjerne bruker flere muskler ettersom det ved sykling er om å gjøre å holde balansen samt holde kontroll på sykkelen ved å styre unna hindringer, og sykle i opp- og nedoverbakker. Du bruker altså hele kroppen i denne treningsformen, og derfor passer det perfekt for folk som ellers aldri trener.

Sykling for å redusere vekt

Dersom du ønsker å miste noen kilo er sykling en flott treningsmetode for vekttap. En stor fordel med å sykle er at du ofte klarer å bruke mer tid på denne treningsformen sammenlignet med andre treningsformer, slik som jogging – kanskje flere timer i strekk. Sykling er ikke like belastende på muskler og ledd som jogging eller klatring. Dersom du har vekttap som ditt primære mål, betyr treningsintensiteten mer enn hastighet. En sykkeltur med høyere intensitet vil forbrenne flere kalorier. Her er det også viktig å velge riktig type sykkel. Velg en sykkel som passer terrenget du skal ferdes i!

Helsegevinster ved sykling

Det er flere helsegevinster ved å sykle ute i frisk luft. Denne treningsformen er, som nevnt tidligere, bra for vektregulering og forebygger en rekke sykdommer. For eksempel er sykling et langt bedre alternativ for de som har slitasjeskader i hofter og knær. En annen positiv bivirkning er forebygging av hjerte- og karsykdommer. Regelmessig sykling fører også til at du håndterer høyere stressnivåer ettersom det kan ta tankene dine av problemer. Dessuten vil enhver syklist være enig om at de sover bedre om nettene på grunn av en effektiv sykkeltur ute i frisk luft. Dermed fører sykling til en generelt lykkeligere livsstil!