Tips til hobbyfotografen

Er du på jakt etter en ny hobby som du kan drive med på fritiden og som viser konkrete resultater? Da kan det være at fotografering er noe for deg. Det eneste som kreves for å sette i gang og prøve seg er et kamera – det trenger ikke engang å være et godt kamera til å begynne med. Når man har prøvd seg frem litt kan man lese seg opp om tips og triks på nettet slik at man kan ta bedre bilder, og når man har tatt gode bilder finnes det flere muligheter for å vise dem frem.

Det finnes en lang rekke nettsider som gir tips til alle nye fotografer som ønsker å bli virkelig gode til å ta bilder. Da kan det være nyttig å titte innom en nettside som skriver om fotografering og lese hvilke tips de har til nybegynnere. Hos blant annet Photographylife kan man lese artikler om utstyr, linser og filter, innstillinger, basekunnskaper, komposisjon og lyssetting. De har laget en enkel samleside med alle artiklene som kan være relevante for nybegynnere slik at man kan klikke seg inn på de artiklene som man ønsker å lese nærmere.

Mange fotobutikker på nettet gir deg muligheten til å vise frem bildene dine når du har tatt et bilde du er fornøyd med. I en fotobutikk på nettet som BGA Fotobutikk kan man også få inspirasjon til innredning og bevaring av de beste bildene og minnene man har tatt som hobbyfotograf ved å lese bloggen på nettstedet, og man kan kjøpe alt man trenger til for eksempel å ramme inn bildet, plassere det i en fotobok, eller lage en spennende scrapbook.

Noen nettsteder gir gode tips til nybegynnere for at de skal ta best mulig bilder. Da tipser fotonettsiden Fotofreak om at man må gå tett inntil motivene, ha det morsomt når man fotograferer, gå ned i barnehøyde, bruke blits utendørs, fange øyeblikket, ta todimensjonale bilder og å være kreativ.